+358-400-803-640

Asiakaskokemus | Sinikka

Sisäinen aurinko paistaa mummulle

Tamperelainen Sinikka on jo yli 70-vuotias. Mutta hän vain porskuttaa iloisesti.

Sinikka on syntyperäinen tamperelainen, minkä kuulee myös murteesta. L-kirjaimen painotuksesta ei voi erehtyä. Hän työskenteli pitkään myyjättärenä naisten asusteliikkeissä. Eläkkeelle hän jäi, kun 65 vuotta tuli täyteen.

Sinikka jäi leskeksi pitkän avioliiton jälkeen. Se on ollut kova paikka.

Hänellä on kaksi lasta, tyttö ja poika, jotka ovat jo yli nelikymppisiä. Sinikan poika on ehtinyt tehdä hänestä jo mummunkin. Mummun silmäterä on kaksivuotias tyttö.

Sinikka on siitä harvinainen seitsemänkymppinen, ettei hänellä ole mitään reseptilääkitystä.

- Tunnen itseni terveeksi, hän naurahtaa iloisesti.

- Lasken sen osittain sen piikkiin, että olen niin liikunnallinen. Harrastan paljon kävelyä ja talvella hiihtämistä, käyn vähän punttisalilla ja myös uin mielelläni. Vain silloin tällöin joudun ottamaan närästyslääkettä, siinä kaikki.

Sinikka on myös ravintolisien innokas käyttäjä. Hänen nauttimansa vitamiinit ja hivenaineet ovatkin täysin erilaisia kuin mihin on totuttu: ne laitetaan sulamaan kielen alle, ja ne ovat pienen pieniä.

Kyse on Superior Sourcen USA:ssa valmistetuista uutuuksista, jotka on valmistettu ainutlaatuisella MicroLingual -teknologialla. Missään muussa valmisteessa maailmassa ei ole vastaavaa tekniikkaa.

- Olen kokeillut monia D-vitamiinivalmisteita, jotka ovat sisältäneet viranomaisten suosittelemia määriä, mutta minulle ne eivät ole tehonneet. Mutta kun otan Superior Sourcen 125 mikrogrammaa sisältävää D-vitamiinia, tehoa löytyy. Kynnet ovat alkaneet kasvaa entistä nopeammin ja myös olo on selvästi virkeämpi. Olen ottanut D-vitamiinia nyt muutaman kuukauden ajan ja hyvin menee. Minä ainakin tarvitsen tuntuvan määrän D-vitamiinia näin synkkänä talviaikana.

Sinikka sujauttaa D-vitamiininsa joka aamu kielen alle, ja tabletti sulaa muutamassa sekunnissa. Hän arvostaa toimituksen helppoutta ja nopeutta. Eikä mitään tarvitse erikseen niellä.

Monilla vanhuksilla on B12-vitamiinin puutostiloja. Sinikka torjuu niitä kielen alle laitettavalla Futmedin valmisteella.

- Söin aikaisemmin 1000 mikrogramman tuotetta, mutta nykyään otan vahvempaa 5000 mikrogramman valmistetta. Sekin on tuonut virkeyttä ja pirteyttä, ja saa mummun sisäisen auringon paistamaan. D-vitamiinia ja B12-vitamiinia kun ottaa päivittäin, niin mummu voi hyvin.

- Kolmas kielen alle laitettava saman firman tuote, jota käytän silloin tällöin, on melatoniini. Tässä iässä ei uni aina tule ihan helposti silmään, mutta kun otan yhden milligramman melatoniinia noin tuntia ennen nukkumaan menoa, uni tulee helposti.

Sinikka kokee saaneensa ravintolisistä apua myös vaikeaan elämäntilanteeseensa, kun hän jäi leskeksi.

- Ravintolisät ovat olleet minulle jaksamisen ja yleisen hyvinvoinnin kannalta hyvin tarpeellisia, hän toteaa.